Staalwol tegen muizen, ratten en ander ongedierte />

22-09-2016

Toepassingen

Staalwol tegen muizen, ratten en ander ongedierte

Muizen kruipen door piepkleine scheuren en gaten om zo je huis, schuur of bedrijfspand binnen te dringen. Ze maken nesten in ongebruikte hoeken en kunnen zelfs overleven op een paar enkele broodkruimels of resten van zaden. Waarschijnlijk heb je het niet eens door dat er een paar muizen in je huis zijn, maar als je hier niks aan doet heb je al snel last van een echte muizenplaag. Voorkomen is in dit geval altijd beter.
Als je weet waar de muizen of ratten vandaan komen, kun je doelgericht deze doorgangen dichtmaken met staalwol. Het is belangrijk om de plekken waar muizen graag nesten maken schoon te maken en hun voedselbronnen weg te halen.​​

RVS staalwol tegen muizen
RVS staalwol rol MIDDEL

Naden dichten met RVS staalwol

​​Gebruik RVS staalwol (of rvs wol) gradatie MIDDEL zodat muizen, ratten en ander ongedierte deze niet groter maken en zo het ongedierte buiten te houden. RVS staalwol is zeer geschikt om dit soort kieren en gaten te dichten. Ook bij buizen en verwarmingsbuizen kun je deze staalwol gebruiken. Staalwol zal niet gaan branden door de warmte van de buis. Hiervoor wordt een buis meestal niet heet genoeg. Een bijkomend voordeel is dat het staalwol blijvend ventileert. Dit kan van belang zijn in sommige staalconstructies waarbij een naad of kier noodzakelijk is en men deze toch wenst af te dichten tegen ongedierte. Let wel op dat de luchtstroom minimaal is.

Voordelen van staalwol tegen muizen en ratten

  • Staalwol is niet door te knagen
  • Makkelijk te verwerken en eventueel weer te verwijderen
  • Geen gevaarlijke chemicaliën of gif nodig
  • Blijvend ventilerend​
  • Kostenbesparende oplossing

​Zijn er bepaalde zware eisen m.b.t. ventilatie dan is staalwol wellicht minder geschikt en zul je op zoek moeten naar een andere oplossing. Maar in de meeste gevallen voldoet het gebruik van staalwol tegen muizen en ander ongedierte.

Veelgebruikte toepassing van staalwol tegen ongedierte

Voorbeelden van staalwol tegen muizen en ratten

  • Naden en kieren in huizen & schuren dichten
  • Gaten in stroom- en verlichtingspalen in jachthavens dichten
  • Gaten in stroom- en verlichtingspalen op campings
  • Afdichten onderzijde damwandprofielen met staalwol